Coated paper
qui protège nos produits
MICROPAP® OR VÉGÉPAP®, paper inspired by nature
The combination of long-established expertise and cutting-edge technical innovation have led to the development of our two coated paper brands: Micropap® and Végépap®.
Inspirés directement de la nature, ils sont composés de cellulose vierge et de cire minérale ou végétale : des emballages adaptés pour protéger vos aliments préférés !
Why have butchers, cheese makers and artisans chosen to use Micropap® and Végépap® for their products sold over the counter?
Why have the major cheese manufacturers chosen Micropap® and Végépap® to ripen their cheese sold pre-packed off the shelf?
Transport and store your products safely
Camembert, jambon, poisson, endives ou huîtres… Entre votre point d’achat et votre domicile, vos produits sont protégés par un emballage résistant à l’humidité. Placez-les directement au réfrigérateur. En effet, la composition de fibres de cellulose de Micropap® and Végépap® et leur aptitude garantie au contact alimentaire assurent la conservation de vos aliments en toute sécurité.
Your food can breathe and retains its freshness and flavour
Nature’s intelligence has been used as a model: just like the leaves of a tree, our paper allows packaged food to breathe naturally. The control of gas exchange with the external environment preserves freshness and protects products from light: meat continues to mature and cheese to ripen in your fridge, for the best possible taste.
Meat and charcuterie remain fresh and cheese retains its flavour. Packaged in this natural protective case, the product maintains its properties and taste.
Unfold, unwrap, food remains intact
Our Micropap® and Végépap® paper ranges are smooth in texture and soft to the touch, ensuring that food does not stick to the packaging. The packaging can be opened and then easily rewrapped to extend the product’s shelf life.
Pourquoi placer les aliments emballés par le fromager, le boucher charcutier ou le poissonnier directement dans le réfrigérateur ?
Les emballages en papier enduit utilisés par les artisans-commerçants des métiers de bouche permettent :
- de protéger vos aliments de la prolifération microbienne ;
- de conserver leur fraîcheur et leur saveur, comme dans une cave, grâce à leur matériau respirant ;
- de prévenir le dessèchement et stopper les odeurs ;
- de prolonger leur durée de vie.
Micropap® and Végépap®, the choice of French quality
With our coated paper, manufacturers and retailers have opted for paper manufactured and processed in France, based on French expertise and technology. They know that quality is guaranteed!
With Micropap® and Végépap®, you can also make a real contribution to helping the environment
• Short distribution channels: our paper is made in various regions, in mills close to where it is used.
• Des emballages faits de matériaux naturels et recyclables : du papier issu de ressources PEFC/SFC resources and from mineral or vegetable wax.
Over 90% of the components Végépap® sont d’origine végétale.
• La réduction et la valorisation des déchets : avec leur faible poids, qu’ils soient froissés ou pliés, le volume final des papiers enduits est minime. Selon les estimations du Groupement MICROPAP, le volume de déchets des emballages ménagers à base de papier enduit serait de 22800 tonnes soit moins de 1% du volume total des déchers ménagers à recycler.